Midnattsloppet angående Coronaviruset 
Med anledning av Folkhälsomyndighetens allmänna råd från den 1 april har Midnattsloppet valt att pausa anmälan till årets alla lopp i Sverige tills vidare. De nya direktiven innebär bland annat att man ska undvika att samla många personer på samma ställe, undvika resor och hålla avstånd till varandra. 
Midnattsloppen i Stockholm, Göteborg, Malmö och Helsingfors kommer fortsätta pausa anmälan ytterligare en tid för att följa utvecklingen kring Covid 19. 
 
 - Med Covid 19 som vår motståndare så står det liv på spel och hälsan går före allt annat. Om inte myndigheterna bedömer det säkert att fysiskt genomföra loppet 2020 så kommer vi att behöva ställa in. Samtidigt behöver vi alla en ljusglimt att se fram emot och en morot att kämpa för. Vi har inte svaren idag men en sak är säker, i någon form kommer Midnattsloppet 2020 att genomföras. Ett genomförande som är så viktigt för motivationen, folkhälsan och Midnattsloppets överlevnad.
 
Så här skriver Lars som är VD på Midnattsloppet i ett brev till alla er löpare. Brevet i sin helhet med senaste info finns att läsa här: https://midnattsloppet.com/vanliga-fragor/midnattsloppet-angaende-coronaviruset/#faq-uppdaterad-info-20-april
 
Vi förstår att det är många frågor just nu och hoppas på ert tålamod i detta svåra beslut.
 
Keep running 
Just nu kan det vara lite svårare att hålla i gång med träningen, hitta motivationen och orken. Samtidigt är det som mest viktigt att underhålla träningen så att vi kan stärka immunförsvaret och fylla energinivåerna. Fysisk aktivitet gör stor skillnad för det fysiska och psykiska välmående. 
 
Vi på Midnattsloppet vill uppmuntra till rörelse och inspirera fler. Därför har vi på facebook skapat träningsgruppen Keep Running. Vi kommer att fylla gruppen med veckovisa utmaningar, tävlingar, tips och träningsprogram. Träningsgruppen är öppen för alla, nybörjare som van löpare, det är såklart helt gratis. Var gärna med du också, få ny energi och var med och peppa en medlöpare.